TekPartner har opbygget den såkaldte ‘Offshore Development Service (ODS)’, hvor udviklingsopgaver bliver placeret hos samarbejdspartnere i Østeuropa. Firmaet inviterer i slutningen af april kunder på et besøg hos nogle af ODS-partnerne.

TekPartner har gennem de seneste år opbygget et stærkt såkaldt ‘Offshore Development Service (ODS)’ samarbejde i Østeuropa. Satsningen har vist sig at være helt rigtig: Danske virksomheder oplever, at der er knaphed på ingeniører i de nordiske lande. Samtidig har stadig flere virksomheder et øget fokus på det økonomiske udbytte, der ligger i at løse projekter i udlandet.

– Mange af vores kunder oplever, at de har vanskeligt ved at rekruttere ingeniører i Norden, forklarer Zoran Velkoski, ODS Director i TekPartner.

– Ved at outsource produktudviklingsopgaver er vi med til at tilføre værdi til vores kunder. Kvaliteten af udviklingsarbejdet i Østeuropa er den samme som i Danmark. Priserne er derimod langt mere gunstige, så der kan være store økonomiske fordele ved at outsource udviklingsopgaver til vores østeuropæiske partnere.

Den 25. – 27. april inviterer TekPartner en række kunder med til Hviderusland, Bulgarien og Makedonien. Her får virksomhederne mulighed for at møde en række af TekPartners samarbejdspartnere, høre case stories og udveksle erfaringer omkring det, at arbejde multinationalt. Turen er komprimeret ned til to overnatninger og beror på et intensivt program, hvor man helt bogstaveligt spiser morgenmaden i Minsk, frokosten i Sofia og aftensmaden i Skopje.

TekPartner har allerede flere kunder, der får løst opgaver i udlandet, men med dansk projektledelse fra TekPartners faste team af udviklingsingeniører:

– Sidste gang, vi havde kunder med på virksomhedsbesøg i Østeuropa, konverterede bl.a. en betydende københavnsk virksomhed rejsen til konkrete opgaver i Makedonien. Efter et pilotprojekt valgte virksomheden efterfølgende at øge antallet af mandetimer med 250%, uddyber Zoran Velkoski.

– Overvejer din virksomhed at få projekter udført i Østeuropa, så tag med på ODS turen og få indblik i, hvilke resultater, du kan opnå i tidszoner tæt på vores – og hermed inden for kort rejseafstand, opfordrer Zoran Velkoski.

Det vil for øvrigt være muligt at høre mere om mulighederne for globalt samarbejde på elektronikmessen, E-16 i Odense Congress Center den 6. – 8. september 2016, hvor TekPartner har stand i hal C.