Pressemeddelelse fra Etteplan 7. januar 2021 kl. 13.00

Etteplan træder ind på det danske marked og opkøber softwarevirksomheden TekPartner

Etteplan udvider forretningerne i Norden og åbner i et nyt land, Danmark, ved at opkøbe TekPartner, en ingeniør- og It-virksomhed, som er specialiseret inden for udvikling af elektronik og software. TekPartner, der er grundlagt i 2009, spænder over udvikling af alle kernediscipliner inden for embedded software, intelligent elektronik, FPGA (Field Programmable Gate Array), produktunderstøttende IT-løsninger og IoT (Internet of Things). I 2019 lå TekPartners omsætning på ca. DKK 60 millioner.

TekPartner leverer  ydelser gennem en kombination af virksomhedens eget team på 19 højt kvalificerede udviklingsingeniører, et stort netværk af internationale projektpartnere samt mere end 30 freelancere, som arbejder i Danmark. På baggrund af den brede vifte af kompetencer i dette setup betragtes TekPartner som den foretrukne one stop-partner inden for produktudvikling – , med erfaring fra flere hundrede projekter for mere end 200 kunder. TekPartner har pt. kontorer i Herlev og Odense.

“TekPartner er en fantastisk tilføjelse til Etteplan, og jeg byder TekPartners medarbejdere og partnere varmt velkommen som en del af Etteplan-koncernen. Ekspansion til Danmark med TekPartners partnerunderstøttede forretningsmodel åbner op for nye vækstmuligheder for Etteplan. Som en del af en stor, international virksomhed får TekPartner øgede muligheder for at betjene sine kunder inden for en bredere portefølje. Vi begynder samarbejdet omkring software og embedded løsninger, og senere vil vi også udvide til automationsydelser og teknisk dokumentation”, siger Juha Näkki, administrerende direktør og CEO for Etteplan.

”Etteplans kompetencer indenfor software og apparatudvikling samt det vidtspændende tilbud indenfor yderligere serviceydelser vil – i kombination med vores erfaring inden for globale udviklingsydelser – udgøre en unik kombination. Opkøbet vil åbne for nye muligheder for vækst og udvidelse af vores fremtidige forretninger som en del af en stor, international virksomhed. Vi får en fantastisk fremtid sammen”, siger Kurt Godsk, direktør hos TekPartner.

Flere oplysninger:
Juha Näkki, administrerende direktør og CEO, Etteplan, tlf.: +358 10 307 2077
Outi Torniainen, SVP for marketing og kommunikation, Etteplan, tlf.: +358 10 307 3302
Kurt Godsk, direktør, TekPartner tlf.: +45 2168 5890

Kort om Etteplan
Etteplan leverer løsninger til industrielt udstyr og anlægstekniksoftware og  embedded løsninger, samt løsninger inden for teknisk dokumentation til verdens førende virksomheder inden for fremstillingsindustrien. Vores tjenester er målrettet til at forbedre konkurrencedygtigheden i vores kunders produkter, tjenesteydelser og udviklingsprocesser igennem produktets livscyklus. Resultaterne af Etteplans innovative udvikling kan ses i adskillige industrielle løsninger og hverdagsprodukter.

I 2019 havde Etteplan en omsætning på ca. EUR 263 millioner. Virksomheden har i øjeblikket over 3.400 medarbejder i Finland, Sverige, Holland, Tyskland, Polen, Danmark og Kina. Etteplans aktier er noteret på Nasdaq Helsinki