TekPartner er opkøbt af finske Etteplan

Pressemeddelelse fra Etteplan 7. januar 2021 kl. 13.00

Etteplan træder ind på det danske marked og opkøber softwarevirksomheden TekPartner

Etteplan udvider forretningerne i Norden og åbner i et nyt land, Danmark, ved at opkøbe TekPartner, en ingeniør- og It-virksomhed, som er specialiseret inden for udvikling af elektronik og software. TekPartner, der er grundlagt i 2009, spænder over udvikling af alle kernediscipliner inden for embedded software, intelligent elektronik, FPGA (Field Programmable Gate Array), produktunderstøttende IT-løsninger og IoT (Internet of Things). I 2019 lå TekPartners omsætning på ca. DKK 60 millioner.

TekPartner leverer  ydelser gennem en kombination af virksomhedens eget team på 19 højt kvalificerede udviklingsingeniører, et stort netværk af internationale projektpartnere samt mere end 30 freelancere, som arbejder i Danmark. På baggrund af den brede vifte af kompetencer i dette setup betragtes TekPartner som den foretrukne one stop-partner inden for produktudvikling - , med erfaring fra flere hundrede projekter for mere end 200 kunder. TekPartner har pt. kontorer i Herlev og Odense.

"TekPartner er en fantastisk tilføjelse til Etteplan, og jeg byder TekPartners medarbejdere og partnere varmt velkommen som en del af Etteplan-koncernen. Ekspansion til Danmark med TekPartners partnerunderstøttede forretningsmodel åbner op for nye vækstmuligheder for Etteplan. Som en del af en stor, international virksomhed får TekPartner øgede muligheder for at betjene sine kunder inden for en bredere portefølje. Vi begynder samarbejdet omkring software og embedded løsninger, og senere vil vi også udvide til automationsydelser og teknisk dokumentation”, siger Juha Näkki, administrerende direktør og CEO for Etteplan.

”Etteplans kompetencer indenfor software og apparatudvikling samt det vidtspændende tilbud indenfor yderligere serviceydelser vil - i kombination med vores erfaring inden for globale udviklingsydelser - udgøre en unik kombination. Opkøbet vil åbne for nye muligheder for vækst og udvidelse af vores fremtidige forretninger som en del af en stor, international virksomhed. Vi får en fantastisk fremtid sammen", siger Kurt Godsk, direktør hos TekPartner.

Flere oplysninger:
Juha Näkki, administrerende direktør og CEO, Etteplan, tlf.: +358 10 307 2077
Outi Torniainen, SVP for marketing og kommunikation, Etteplan, tlf.: +358 10 307 3302
Kurt Godsk, direktør, TekPartner tlf.: +45 2168 5890

Kort om Etteplan
Etteplan leverer løsninger til industrielt udstyr og anlægstekniksoftware og  embedded løsninger, samt løsninger inden for teknisk dokumentation til verdens førende virksomheder inden for fremstillingsindustrien. Vores tjenester er målrettet til at forbedre konkurrencedygtigheden i vores kunders produkter, tjenesteydelser og udviklingsprocesser igennem produktets livscyklus. Resultaterne af Etteplans innovative udvikling kan ses i adskillige industrielle løsninger og hverdagsprodukter.

I 2019 havde Etteplan en omsætning på ca. EUR 263 millioner. Virksomheden har i øjeblikket over 3.400 medarbejder i Finland, Sverige, Holland, Tyskland, Polen, Danmark og Kina. Etteplans aktier er noteret på Nasdaq Helsinki


Remote udvikling – Er I klar til at udnytte mulighederne?

TekPartner har arbejdet med nearshoring i mere end 10 år. Vi arbejder inden for (næsten) alle teknologier og industrier i tæt samarbejde med dygtige udviklere i det meste af Europa. Vi har bl.a. kompetente HW/SW og It-udviklere, der effektivt og med kort varsel er klar til at flytte dit projekt ”end-to-end” eller bistå med specifikke kompetencer, hvor din virksomhed enten mangler ressourcer eller bevæger sig inden for nye teknologier.

Med dansk projektstyring giver det din virksomhed samme sikkerhed, som hvis udviklerne havde siddet i Ribe, København eller en hvilken som helst anden dansk by.

Bliv klogere på TekPartners outsourcing og nearshore-koncept nedenfor, hvor du også får indspark fra en af vores kunder, som har erfaring med at placere udviklingen eksternt. Kontakt os, hvis vil høre mere.

 

Lars Bo Wassini, Digital Solution Architech, Micro Matic:

"Remote udvikling tilfører os kompetencer, som vi ikke ville kunne finde rundt om hjørnet. Over de seneste tre år har vi kørt et udviklingsprojekt, hvor vi i perioder har haft 20 udviklere siddende fortrinsvis i Makedonien, men også i Spanien og Danmark. At vi ikke er begrænset af geografi, giver os adgang til præcis de spidskompetencer, vi skal bruge

Remote har skabt agilitet. Da vi på et tidspunkt skulle wrappe op fra fem til 15 konsulenter, kunne vi gøre det lynhurtigt, fordi TekPartners nearshore partner har adgang til 800 udviklere inhouse. TekPartner har været dygtige til at finde folk med præcis de kompetencer, vi har efterspurgt. De er vores bindeled til udviklingskonsulenterne og varetager den overordnede projektledelse, så alle dele hænger sammen. Vi har ikke selv brugt ressourcer på oplæring, personalepleje, ansættelsessamtaler, sygefravær, mv.

Under Coronaen har mange virksomheder opdaget fordelene ved remote. Fx besparelserne på transport, optakt til møder mv. Der er selvfølgelig også ulemper, fx er det sværere at vide, om en opgave er 100% forstået, når man ikke kan se hinanden i øjnene. Jeg vil dog til enhver tid foretrække at arbejde remote for at få fordel af de kompetencer, det giver adgang til. Jeg kommer ikke til at gå tilbage til den gamle måde at køre udviklingsprojekter. Det har jeg for mange uheldige erfaringer med.

Vil man afprøve remote udvikling, skal man vælge en samarbejdspartner, der har erfaring med denne måde at arbejde på. Mange firmaer har et begrænset antal udviklere i huset, som de går ud med. Mangler de kompetencer inden for et specifikt område, prøver de måske alligevel, og så er det ikke altid, at det lykkes. TekPartner går den anden vej og siger: Vi har ikke nødvendigvis de kompetencer, I skal bruge, men vi kan finde dem. Det har været en rigtig stor fordel ved TekPartner, at de har fleksibiliteten til at søge bredt for at finde de rette kompetencer til opgaven".

 

Outsourcing og nearshoring: 


Datasikkerheden styrkes med ny IoT Reference Platform

Datasikkerhed, rentabilitet og optimal time to market er nøgleord i TekPartners nyudviklede skuffeløsning: IoT Reference Platformen ligger klar til virksomheder, som ønsker hurtig integration af IoT-løsninger til eksisterende enheder med henblik på at indsamle data, connecte til public services, mv.

Virksomheder, som vil styrke deres konkurrenceevne vha. IoT, kan i fremtiden tage et shortcut og på få uger være godt i gang med en ”efter bogen” og tilpasset IoT-løsning, som det normalt ville kræve mange arbejdstimer at udvikle. Sådan lyder tilbuddet fra TekPartner, der gennem det seneste år har arbejdet på at udvikle og vedligeholde konceptet, samt udvikle forskellige printkort (Thread, NB IoT mv.), som hurtigt og effektivt kan kobles på virksomheders udstyr og connecte til Cloud. IoT-factory benytter Open Source Software og Hardware, samarbejdspartneres standardprodukter og TekPartners egne fremstillede komponenter.

Datasikkerhedsanalyse

Med prototypen har TekPartner udnyttet sine IoT-erfaringer og opsamlet relevante IoT-teknologier til opbygning af den Heterogene IoT Reference Platform. Med en IoT-løsning får virksomheder bl.a. mulighed for at iagttage rå data, analysere og handle momentant på disse data og deres afledte resultater, hvilket giver enorme konkurrencefordele. Løsningen kan udvikles og tilpasses individuelle behov i virksomheden. Fordi udviklingstimerne allerede er lagt, vinder kunden alle fordele, herunder også ift. tests, fordi eventuelle børnesygdomme er fundet og rettet i tidligere versioner. Næste skridt bliver bl.a. at integrere LoRaWAN og Bluetooth Low Energy erfaringer i IoT-Factory. Reference Platformen giver virksomheder mulighed for at få et grundigt hands-on indtryk af forskellige IoT-teknologiers muligheder samt adgang til hurtige tests/verifikationer, før et ”rigtigt” projekt etableres. 

Brug datasikkerhedsanalyse
TekPartner ser løbende systemer og produkter, som er pivåbne eller er overbeskyttede. Begge dele beror typisk på en manglende datasikkerhedsanalyse. Ved datakommunikation er der almindeligvis tre sikkerhedsmæssige forhold, der som minimum bør overvejes og evt. dæmmes op mod:

Jamming – er det muligt og et problem, hvis data i perioder ødelægges af andre systemer og ikke når frem?
Aflytning – er det muligt og et problem, hvis andre lytter med på de data, I sender/modtager?
Identitet – er det muligt og et problem, hvis en fremmed enhed kan give sig ud for jeres eget udstyr og kommunikere med? Vil man gardere sig mod ovenstående, er svarene typisk:

Jamming: Benyt sikre og/eller lukkede netværk/forbindelser, fx GSM og LAN. Hvis det ikke er muligt, er man nødt til at designe løsningen, så den ”lider” mindst muligt under et angreb...
Aflytning: Benyt mere eller mindre kompleks kodning (kryptering). TLS (Transport Layer Security) er en af de gode løsninger.
Identitet: Benyt fx autorisation (authentication) eller ring tilbage (dial back). TLS kombineret med server certificat og individuelle client certifikater er her en god løsning.

Systemsikkerhed tæller
Er det muligt og et problem, hvis fjendtligsindede opdaterer enhederne med fjendtlig software/firmware, som efterfølgende tilsyneladende agerer rigtigt? I så fald er det specifikt processen omkring softwareopdatering (DFU, Device Firmware Update) som ofte foregår over IoT netværket (OTA, Over The Air), der skal analyseres og sættes ind overfor. 

OTA kanalen kan fx beskyttes med TLS. Det kan være en særlig sikkerheds IC, som sammen med certifikater fra en troværdig (trusted) server skal benyttes. Ikke en simpel proces, men desværre nødvendig, når dette er et problem, man vil modvirke. Moderne PC’er o.l. benytter denne teknologi, men for mindre/små embeddede løsninger er det måske en noget kompleks tilføjelse!?

Nogle vælger at udelade OTA DFU, og i stedet give mulighed for DFU lokalt på enhederne af servicemedarbejder og/eller kunder. Med mindre værktøjer er sikrede, kan det imidlertid ikke generelt anbefales, da en hacker kan antages at have adgang til avancerede analyse- og programmeringsværktøjer.

Kontakt os på tlf. 7020 3470 for at høre mere om mulighederne for din virksomhed - eller tjek vores nye site www.IoT-factory.dk


 Find 5 fejl – måske kun én

Zynq TekPartner

... og i virkeligheden er det slet ikke nogen fejl

Listen af Zynq boards, som TekPartner råder over som hardware IP, vokser stadig. Vi har nu udvidet porteføljen nedad, således at vores XC7Z020-2CLG484 har fået følgeskab af en XC7Z010-2CLG400. Resten er (næsten) uændret, og det betyder, at boot-memory, DDR3L, Flash er uændret. Der sidder stadig en USB-2, men ellers er IP’en skrællet for alle perifere enheder; power supply kan programmeres og dermed tilpasses den konkrete anvendelse. Alle overskydende IO’er er routet ud til periferien og kan let bringes i anvendelse efter jeres behov.

TekPartner stiller denne IP til rådighed for vore kunder som et design udgangspunkt, således at I kan komme hurtigt i gang. Så hvis I designer hos os, er den en gratis omgang.

Om ganske kort tid planlægges der at være en RFSoC i samme serie. Kontakt vores salgsteam på 7020 3470, hvis du vil høre mere.


IoT Reference Platform giver optimal time to market

For øget rentabilitet og optimal time to market tilbyder TekPartner nu en skuffeløsning til virksomheder, som ønsker hurtig integration af IoT-løsninger til eksisterende enheder med henblik på at indsamle data, connecte til public services, mv.

Virksomheder, som ønsker at styrke deres konkurrenceevne vha. IoT, kan i fremtiden tage et shortcut og inden for få uger være godt i gang med en gennemtestet og tilpasset IoT-løsning, som det normalt ville kræve op mod 1000 arbejdstimer at udvikle. Sådan lyder tilbuddet fra TekPartner, der gennem det seneste år har arbejdet på at udvikle en prototype af et printkort (MB/MT, mv.), som hurtigt og effektivt kan kobles på virksomheders udstyr og connecte til Cloud ved brug af bl.a. Open Source Software og Hardware, samarbejdspartners standardprodukter og TekPartners egne fremstillede komponenter. Med prototypen har TekPartner udnyttet sine IoT-erfaringer og opsamlet relevante, interessante IoT-teknologier til opbygning af den Heterogene IoT Reference Platform.

Med en IoT-løsning får virksomheder bl.a. mulighed for at iagttage rå data, analysere og handle momentant på disse data og deres afledte resultater, hvilket giver enorme konkurrencefordele. - Og det er bare et spørgsmål om at komme i gang med en gennemtestet løsning, der kan udvikles og tilpasses individuelle behov i virksomheden, lyder det fra TekPartner. Udviklingstimerne er nemlig allerede lagt, så kunden vinder alle fordele, herunder også ift. tests, fordi eventuelle børnesygdomme er fundet og tilrettet i tidligere versioner. Printkortet kan lige nu bruges både til Linux og Windows-systemer og kan integreres til en række øvrigt udstyr. Næste skridt bliver at integrere LoRaWAN og Bluetooth Low Energy erfaringer i IoT-Factory. Reference Platformen giver virksomheder mulighed for at få et grundigt hands-on indtryk af forskellige IoT-teknologiers muligheder samt adgang til hurtige tests/verifikationer før et ”rigtigt” projekt etableres. 

Kontakt TekPartner på tlf. 7020 3470 for at høre mere om mulighederne for din virksomhed - eller tjek vores nye site IoT-factory.dk for yderligere information.