M-PAYG vil disrupte markedet for bæredygtige energiløsninger til udviklingslande.

 Med en ambition om at blive ”the preferred quality energy option for low-income households in emerging markets” gik M-PAYG i 2015 i gang med at udvikle et cloud-baseret solcelleanlæg, der skal sikre millioner af husstande i udviklingslandene adgang til billig, bæredygtig og klimavenlig elektricitet. Efter de første succesfulde piloter i Afrika – med deres første prototyper i slut-2016 og start-2017 – valgte M-PAYG i sommeren 2017 at danne partnerskab med TekPartner som teknologisk samarbejdspartner til det ambitiøse projekt.

– Fra ledelsens side har vi fra start taget en beslutning om, at vi kun vil arbejde med de bedste og mest erfarne teknologiprofiler inden for embedded software, og at vi ikke var klar til at hyre et større internt team. Vi søgte en “on-demand” teknologipartner, der kunne hjælpe os sikkert og professionelt fra start, og som havde ekspertisen til at bygge noget skalerbart fra start. Efter en længere udvælgelsesproces faldt valget på TekPartner. Dels pga. TekPartners erfaring inden for embedded software og deres ressourcer allokeret projektet, men vigtigst af alt fordi vi følte og stadig føler, at de brænder for vores sag.

Vores samarbejde med TekPartner har betydet, at vi har kunne komme hurtigt fra start og har undgået en masse begynderfejl relateret til skaleringen af vores teknologiløsning. Samarbejdet har samtidig givet os adgang til et bredt netværk af teknologikyndige. TekPartner har været gode til at arbejde i forlængelse af vores interne teknologiteam, og de har altid kunne træde til, når det har været nødvendigt.

I dag har vi udvidet vores projektportefølje i Afrika, og vi har fornyligt åbnet landekontorer med lokale teams i Kenya og Malawi. Dertil har vi startet en række lokale partnerskaber i forbindelse med vores udrulning. Vores nyeste produktversion er blevet verificeret, og vi er pt. ved at igangsætte en produktion af 10.000 enheder.

 

Se flere cases her

Om M-PAYG

M-PAYG er et start-up der, ved en kombineret software/hardware løsning samt en unik finansieringsmodel, vil disrupte markedet for decentrale energiløsninger til udviklingslande.

En stor gruppe mennesker i udviklingslande har ikke adgang til elektricitet, og har ikke kreditværdighed til at anskaffe sig løsninger som fx solpanelssystemer; i Malawi er den nationale elektrificeringsgrad eksempelvis kun ml. 9-11% af hele befolkningen. M-PAYGs løsning gør det muligt for lavindkomsthushold at finansiere et klimavenligt solsystem, som gennem en mobil løsning sikrer, at de kan tilbagebetale lån i små rater: Hver gang en låner har betalt sin månedlige rate via mobilen, tændes solsystemet automatisk. Efter endt betaling åbnes systemet, og låner ejer hermed løsningen.

M-PAYGs solcelleløsning er bæredygtig og klimavenlig. Samtidig er anlægget et billigt og sundhedsvenligt alternativ til fx brugen af lampeolie.

M-PAYG har vundet en række priser for udviklingen af deres solsystem, bl.a. Danish Design Award 2017, 2017 Impact Startup og World Summit Award Winner 2017.