TekPartner tilbyder, som en del af “Projekt” forretningsområdet, at stå for hele projektforløbet fra idé til levering af det færdige produkt. Samarbejdsformen kaldes “Løsning” og gør det muligt for slutkunden udelukkende at fokusere på salget af produktet.

Ved denne type samarbejde står TekPartner for den fulde kravspecifikation, udvikling, typegodkendelse, produktion og eventuelle RMA procedurer. Hele processen styres af TekPartner med en kombination af egne ressourcer og underleverandører. TekPartner har f.eks. ikke egne produktionsfaciliteter. Valget af underleverandører sker i tæt samarbejde med kunden.

Denne samarbejdsform er blandt andet i gang med en fynsk kunde, som med denne model ikke behøver allokere ressourcer og omkostninger til produktudvikling og produktionsstyring. Alle omkostninger bliver dermed gjort variable og kan nemt afskrives over produktets levetid. Selskabet har ikke de store erfaringer med egen produktudvikling, men til gengæld stor salgs viden omkring det marked de henvender sig til. Samarbejdet med TekPartner sikrer, at de kan fortsætte med at fokusere på salg og ikke skal bruge tid på produktudvikling og produktion.

TekPartner oplever en større interesse for denne samarbejdsform, specielt til den markedsdrevne slutkunde. Den passer godt ind i TekPartners 3 forretningsområder: Konsulent, Projekt og ODS. Et løsningssamarbejde kan nemlig ofte få behov for ressourcer fra alle 3 forretningsområder.