Vi skal konkurrere på teknologisk overlegenhed

Som førende leverandør på det nordeuropæiske marked for fastfoodmaskiner er det afgørende for FKI´s konkurrenceevne, at virksomheden differentierer sig på bl.a. funktionalitet og brugervenlige interfaces. Det betyder øget kompleksitet i de opgaver, FKI står over for, og TekPartner er for anden gang valgt som samarbejdspartner til produktudviklingen.

– Gennem de senere år har FKI arbejdet med at implementere mere brugervenlige og energieffektive produkter. Det sker for at sikre vores position som markedsleder i Nordeuropa inden for fastfoodmaskiner, hvor konkurrencen fra lande i Øst- og Centraleuropa samt Kina er voksende. Jo bedre elektronik, vi udvikler, jo vanskeligere er vi at kopiere.

Som led i denne udvikling har vi for tre år siden ansat en elektronikingeniør, som har etableret kravspecifikationen til en brugervenlig FKI-styring til regulering af stegetemperaturer for optimal og energieffektiv tilberedning.

TekPartner blev anbefalet til os gennem en leverandør. Vi havde allerede været forbi et andet udviklingshus, hvor vi hurtigt fornemmede, at samarbejdet ikke ville fungere. Primært fordi vi følte, at vi ikke blev lyttet til i tilstrækkelig grad. Efterfølgende er vi selv blevet skarpere på kravspecifikationen.

Vi holdt indledningsvis et møde med TekPartner, hvor vi gennemgik opgaven med at udvikle brugerinterface samt kontrolprint til implementering i en nyudviklet Clamshell grill. Efterfølgende har vi arbejdet tæt sammen med TekPartner omkring den overordnede struktur, herunder design, basissoftware, realisering af hardwarearkitektur samt udlæg af print, mv.

TekPartner har forbedret vores case, fordi de har formået at stille de rigtige spørgsmål. Det er en force hos TekPartner, at de er gode til at lytte sig ind til behovet og løbende har udfordret vores specifikation positivt. Eksempelvis valgte TekPartner at benytte en mikroprocessor til opgaven. Dette har sikret os et bedre resultat, end hvis vi havde arbejdet videre med vores egen idé.

TekPartner har en bred vifte af kompetencer til rådighed, og vi har løbende kunnet tilføre både ekstra ressourcer og kompetencer, så vi er kommet hurtigt ud over stepperne. Der har samtidig været en god kemi mellem os, hvilket har fremmet et godt samarbejde. At TekPartner har udviklingskontor i Odense, tæt på FKI, har været et godt afsæt for et effektivt samarbejde.

FKI har de seneste seks måneder arbejdet på et nyt projekt, der er endnu mere omfangsrigt og også indeholder en række nye teknologier. Det er en helt ny vej at gå for FKI. Vi har endnu en gang valgt at bruge TekPartner som ressourcer i projektet, hvilket er en blåstempling af et godt samarbejde.

Læs flere cases her

Om FKI

FKI Fast Food Teknik a/s udvikler, producerer og sælger maskiner til fastfood industrien primært i Skandinavien, EU, Baltikum og Rusland. Gennem forhandlernetværk i det meste af Europa leverer FKI løsninger internationalt direkte til kæder som Circle K, Q8, 7-Eleven mv.

Virksomhedens eksport udgør ca. 70% af den samlede omsætning.