IoT – teknologisk sparring til din virksomhed

TekPartner er en Ingeniørvirksomhed, som tilbyder produktudvikling og teknologisk sparring til virksomheder inden for styrings- og apparatopgaver, f.eks. når virksomheder står over for at ville anvende og integrere IoT i deres produkter eller i virksomheden. Vi stiller vores ekspertise og erfaring til rådighed, både når det gælder anvendelig teknologi, men også når det handler om at få defineret forretningscasen rigtig ift. mulighederne.

I forhold til IoT har vi været i gang meget længe, og har f.eks. i forbindelse med kommunikationsformen erfaring med bl.a. Thread, ZigBee, LoRaWAN, GSM SMS/2G/3G/LTE (Cat-4, Cat-M1, NB IoT), Bluetooth/Bluetooth Low Energy, NFC/RF ID, WiFi, LAN samt mange forskellige fieldbusser (RS485, CAN, etc.).  For så vidt Gateway har vi erfaring med både Smartphones/Tablet, Linux-boxe og real-time løsninger. Når det gælder Server/Cloud løsninger, har vi erfaring med Amazon AWS, Microsoft Azure, FIWARE etc. Vi tilbyder således vores hjælpe fra og med Tingesterne og til portalen og databehandling på serveren/Clouden.

Siden starten i 2009 har vi udviklet løsninger spændende fra simple/prisoptimerede tingester til komplekse/højteknologiske løsninger for flere end 175 kunder. Vi råder dels over et fast team med nogle af Danmarks dygtigste udviklingsingeniører, samt et nationalt netværk af specialister samt flere internationale samarbejdspartnere, hvilket giver vores kunder en smidig adgang til nye teknologier, ny ekspertise og hermed øget konkurrencedygtighed.

Produkt IoT

Thread <> LAN/WiFi/GSM <> Internet
Dette IoT-projektet har haft som mål at udvikle en Cloud baseret sensorpakke til drikkesystemer. Kundens har med IoT-systemet fået mulighed for at overvåge de forskellige processer, der er involveret i håndtering af drikkevarerne, såsom temperaturer, tryk og strømningshastigheder.

For eksempel kan systemet have temperatur- og tryksensorer for hver beholder såvel som ved forbrugsstedet.

IoT-systemet består lokalt af to hoveddele; en fysisk installation af sensorer samt en gateway til Internettet, og centralt af et ledelses- og dataindsamlingssystem bestående af en Cloud service og forskellige Client Interfaces (apps og web tjenester).

IoT Arketyper

Indenfor IoT er det ret forskellige ”Tingester”, gateways og serverløsninger, der benyttes afhængig af,
om det er inden for forbruger-, produktunderstøttende eller industriel IoT (trearketyper).
Vi har erfaring inden for alle områder af IoT udvikling – neden for har vi omtalten række relevante cases
inden for hver af de tre arketyper.

Du kan læse mere om IoT arketyperne i artiklen her

ZigBee <> GSM <> Internet
Et udendørs lysstyringssystem bestående af en enhed indbygget i hver gadelampe. Enheden er i stand til at styre lampens effekt, måle brugsstatistikker fx watt, og indsamle input fra forskellige separate sensorer.

Hver enhed har en trådløs ZigBee-radio, der gør det muligt for en gruppe af nabo-enheder at danne et trådløst netværk. En særlig type enhed indeholder samtidig et GSM 3G-modem og er i stand til at videregive oplysninger mellem ZigBee-netværket af enheder og en Internetserver. Dette gør det muligt for Internetserveren at opsamle adfærdsdata samt styre enhederne.

Er du også interesseret i industrial IoT? Læs med her

Er du interesseret i at høre mere om vores erfaringer med IoT, eller vil du høre vores bud på, hvordan din virksomhed kan profitere af IoT i fremtiden?


Kurt Godsk
Co-Founder & Partner
Managing Director

Mobil: 21 68 58 90

kurt.godsk@tekpartner.dk

Se LinkedIn profil