IoT samarbejde med global partner

TekPartner har – i samarbejde med Seavus – udviklet en IoT platform, som gør, at man med enkle midler kan få glæde af IoT principperne til embeddede applikationer, hvor forbundne systemer skal arbejde sammen.

TekPartner har haft hovedfokus på systemarkitekturen, apparatdesign samt udvikling af de tilsluttede Ting, mens Seavus, som er en af TekPartners stærke Offshore samarbejdspartnere, i dette projekt har stået for udvikling af Cloud IoT beskedsserveren samt en HTML5 baseret, generel Portal med adgang til alle Tingesterne.

Den lokale Internetadgang fra kundens eget udstyr (sensor/apparat/instrument/…) kan fx være via UART til et BLE Modul, der kommunikerer med den lokale Gateway. BLE Modulet indeholder uplink- samt kommunikationssoftware mod det lokale udstyr. Selve BLE Chippen kan være monteret direkte på enhedens printkort eller kan ligefrem udgøre eneste MCU til udførsel af enhedens arbejde (fx ARM Cortex M0 eller M3).

Kundens udstyr kan fx også være direkte forbundet til et WiFi kredsløb (SoC mv. eller Modul), eller WiFi kredsløbet kan udgøre systemets eneste MCU (f.eks. ARM Cortex M4).

Herudover er langt det meste udstyr stadig fastforbundet med Ethernet til Gateway og ud på Internettet.

Eksempler på hhv. BLE og WiFi kredsløb

Område gateway’en, som bygger bro mellem de lokale enheder og Cloud IoT Beskedsserveren, kan fx bestå af en BLE, ZigBee, Z-Wave og/eller lignende masternode(r) samt fx en WiFi forbindelse til et lokalt WiFi Access punkt, der er forbundet til Internettet. Et meget lille, kompakt kredsløb, som kan være en standalone løsning eller kan være direkte indbygget i et af de lokale apparater. Gatewayen selv kan sagtens foretage andre opgaver ud over Gateway funktionaliteten.

Kommunikationssoftwaren, som benyttes mellem enhederne og mellem Gateway og Cloud IoT beskedsserveren, kan beskyttes og tilrettes til hver enkelt kundes anvendelse. Det betyder, at selv om de benytter samme grundlæggende kommunikationssystem, kan de ikke fejlagtigt komme til at kommunikere med hinanden – med mindre kunderne ønsker dette. Denne standardisering af principperne for disse protokoller gør netop systemet simpelt og billigt for den enkelte anvender af IoT design paradigmet.

Det Web-baserede IoT Portal er HTML5 baseret. Dette er en af de seneste metodikker til at lave både almindelig web løsninger til PC’ere samt Smartphone (små skærme) venlige løsninger. Herved opnår man, at der kun skal vedligeholdes én brugerflade, uanset om det er til PC, Tablet eller Smartphone, er til Windows, Android eller iOS. Dette forenkler etableringen og vedligeholdelsen af brugerfladerne betragteligt. Samtidig bliver det lettere at håndtere, end med forskellige Apps til forskellige platforme og distributionskanaler, programmeringssprog og frameworks til Windows, Mac og Linux m.fl.

Læs vores indlæg om IoT i tillæg til Berlingske her

IoT løsningen (TSIT) består af forskellige kundetilpasbare komponenter:

Område netværket (lokation / Site / …) baseret på:

 • Bluetooth Low Energy (BLE) System on Chip SoC), modul eller en helt sammenbygget løsning
 • WiFi System on Chip (SoC), modul eller en helt sammenbygget løsning
 • Ethernet

 

Område gateway til Internettet (når nødvendig) bestående af:

 • Bluetooth Low Energy (BLE) masternode
 • Internetadgang vha. enten
 • Ethernet til switch forbundet til Internet router
 • WiFi til WiFi Acces Point forbundet til Internet router
 • GSM forbundet direkte til GSM datanettet.
 • Web brugerflade til PC, Tablet og Smartphone. HTML5 brugerflade til monitorering og betjening/styring af de lokale enheder.
 • Cloud Server Applikation
 • Cloud Server Hosting løsning

Læs med HER, hvis du vil vide mere om IoT